Velkommen til bloggen vår!

5. august går premieren av den store familiemusikalen Hekseringen av stabelen på Bergenhus Festning, Fyllingsdalen teaters største produksjon. Vi tenkte at vi skulle la dere følge oss på veien til den store dagen, så her på bloggen vil dere få oppdateringer fra produksjonen - gjennom innlegg, bilder og videoer.

1. mars samlet hele produksjonsteamet seg sammen for en bli-kjent-kveld/kick-off for Hekseringen - viktig å bli gode venner tidlig, slik at det er alltid noen som kommer med kaffe til deg når du har glemt å sove ;)

Selv om produksjonen offisielt startet 1. mars så hadde ikke kostymeavdelingen ligget på latsiden. Kostymeansvarlig Rizalyn Pedersen (det er meg), sammen med min sendt fra himmelen-høyrehånd Annemarie Aadland, jobbet på spreng de siste tre ukene før pressekonferansen 2.mars med å få noen kostymer klare.

 

Les og se mer om pressekonferansen her: Nettavisen, Bergens Tidende, Bergensavisen, Vestlandsrevyen.

 

Etter pressekonferansen begynte den store planleggingen av de resterende nesten 100 kostymene til stykket. Annemarie sin evne til å få mine verbale og til dels all-over-the-place-beskrivelser av kostymene ned på papiret har vært både en lettelse og glede, da jeg ikke kan skryte på meg de største tegneferdighetene. 

Annemarie sine fine tegninger. Foto: Kata Pásztor

 

 

Ansvaret ble litt overveldende i begynnelsen med å planlegge 100 kostymer innenfor budsjett og ett tidsskjema som skulle gå opp med jobb og skole. Med ett syteam på to personer (noen ganger tre) så føltes det litt som en umulig oppgave, men vår kjære produksjonsleder Ane Berentsen reddet situasjonen ved bringe inn to ekstra hjelpere.

Så mandag til fredag har vi dekket bord og gulv med metervis av stoff. Krypende på gulvet med to hunder til selskap, har kapper, heksekjoler og byfolks klær blitt klippet til, mens symaskinene har duret avgårde som en (kinesisk) tekstilfabrikk.


Teaterhunden Malte liker godt kostymemakeri. Foto: Kata Pásztor

 Hvem skal ha på seg denne kappen, tro? Foto: Kata Pásztor

 Mange ulike stoffer i bruk. Foto: Kata Pásztor


Vår største utfordring har vært å skape tidsriktige kostymer, siden stykket baserer seg på 1600-tallets Bergen. Det skulle vise seg å være ganske enkelt, utenom ett spesifikt kostyme: Slottsfruen vår. Her har alle hjerneceller og google fått jobbet hardt. Forsøk nr. 1 viste seg å bli en blomstrende feil - for mye blomster og for lite stoff. Arbeidet med forsøk nr. 2 er i full gang. Jeg tror på redesign, så vi gravde frem en ekstravagant brudekjole og begynte å pille av perler og blonder for å klargjøre den for farging. Spenning og nervene for om det går ligger høyt. Etter 1000 perler så håper jeg eksperimentet virker ellers blir det three-times-a-charm for slottsfruen vår. 


Forsøk nummer én ble litt for blomstrete. Foto: Kata Pásztor

 Nå skal denne kjolen til pers! Foto: Kata Pásztor

 

Veien videre for kostymeavdelingen blir å sy, klippe, sy, klippe og sy litt til og klippe litt til. Og spore opp hatter, sverd og luer - listen er veeeeldig mye lengre enn det. Så jeg avslutter innlegget her, og oppdateringer fra oss og de andre avdelingene kommer etter hvert.

I've got work to do! Snakkes!

- Rizalyn Pedersen 

Én kommentar

Wanya Valkyrie Drage

27.03.2017 kl.16:04

Gleder meg veldig til å spille i dette stykket!

Skriv en ny kommentar

Hekseringen

Hekseringen

28, Bergen

http://hekseringen.no/

Kategorier

Arkiv

hits